Waarom veilige toegang?

Werken met mobiele apparaten zorgt voor een verbetering in productiviteit en tevredenheid bij personeel. Het klinkt erg aantrekkelijk, maar voor u roept het ook vragen en uitdagingen op over security risico’s. Want hoe geeft u hier invulling aan? U zou kunnen kiezen voor een Bring Your Own Device (BYOD) oplossing, waarbij medewerkers met hun privé device toegang krijgen tot de corporate data.

Wilt u liever dat uw medewerkers allemaal met hetzelfde systeem werken en beschikken over de geavanceerde security van iOS? Apple’s besturingssysteem beschikt over een ingebouwd native device management framework. Dit biedt organisaties veel mogelijkheden om apparaten te managen met een MDM-oplossing, waarbij het tevens mogelijk is om devices op afstand te blokkeren of te legen bij diefstal of verlies.

Dit framework biedt ook mooie functionaliteiten voor uw systeembeheerders. Zo kunnen zij er met eenvoudige ingrepen voor zorgen dat zakelijke en privé data altijd gescheiden blijven, bijvoorbeeld door te voorkomen dat zakelijke data wordt geopend als er niet-toegestane applicaties worden gebruikt.

Het onderstreept eens te meer hoe belangrijk de privacy van gebruikers is voor Apple. In tegenstelling tot andere mobiele platforms, heeft Apple op geen enkele wijze de intentie om gegevens van gebruikers te verkopen aan derden. Samen met de functionaliteiten die hierboven zijn genoemd zorgt deze privacy benadering ervoor dat gebruikers niet bang hoeven te zijn dat hun privé-leven in handen komt van het management en dat u als IT-beheerder niet hoeft te vrezen dat gevoelige data zal lekken.

Om te garanderen dat de devices van uw medewerkers ook echt van hen zijn en blijven, heeft Apple diverse beveiligingsmechanismen in de hardware geïntegreerd. Zo zijn devices standaard beveiligd met een wachtwoord, waarvan de complexiteit middels MDM door u kan worden bepaald. Om deze veilig toegang te vergemakkelijken, kan er gebruik worden gemaakt van Touch ID of zelfs Face ID (alleen op de iPhone X).

Artikelen, business cases & downloads.

Mobiele overheid

E-book: De mobiele overheid

In 2014 werd de smartphone voor het eerst meer gebruikt voor internet dan de desktop. De populariteit van de smartphone en tablet is ook binnen overheden niet onopgemerkt gebleven. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar ook overheden profiteren massaal van de efficiëntievoordelen van mobiel werken. 

Lees meer

iOS – een veilig platform voor al uw zelf ontwikkelde in-house apps

Van belastingadviseurs tot douaneambtenaren, overheidsmedewerkers gebruiken steeds vaker apps om de kwaliteit van hun werk te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Maar hoe ontwikkel je overheidsapps die moeiteloos en zonder privacy concerns door overheidsambtenaren in het veld kunnen worden gebruikt?

Lees meer

E-book: 7 uitdagingen van mobiel werken bij de overheid

Betere productiviteit, verhoogde efficiëntie, minder administratie. De voordelen lonken, maar als overheidsmedewerker komt er meer kijken bij het werken met mobiele devices. Met welke uitdagingen hebben zij te maken?

Lees meer

Trendrapport: Smarthealth binnen handbereik

Waar de zorg jarenlang achter de feiten aanliep, lijkt het wel of de sector met zevenmijlslaarzen bezig is om de achterstand in digitalisering weg te werken. ‘Smarthealth’ is inmiddels een begrip, en het ‘Internet of Medical Things’ (IoMT) is daarbij een drijvende kracht.

Lees meer

Patiëntgegevens Gelre ziekenhuizen gelekt na phishing incident

Opnieuw is een Nederlands ziekenhuis negatief in de publiciteit gekomen na een beveiligingsincident. Een medewerker van de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen opende een phishing mail, waarna er spammails verstuurd werden met daarin gevoelige patiëntgegevens.

Lees meer

Thuiscontrole met een iPad heeft de toekomst

Als het aan VVD-kamerlid Arno Rutte ligt worden chronisch zieke patiënten binnen drie jaar hoofdzakelijk thuis gemonitord met iPads.

Lees meer

Waarom iOS de beste keuze is voor uw medewerkers

Als organisaties mobiele devices aanschaffen is de keuze bijna altijd dezelfde: iOS of Android? In deze blog geven we u vijf redenen waarom Apple de beste en meest veilige keuze is voor uw organisatie.

Lees meer

iOS: krachtige en gelaagde security voor uw privacygevoelige gegevens

Als het gaat om de beveiliging van gegevens moet u kunnen vertrouwen op technologie. Apple beschikt met iOS over een systeem dat security integreert in de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke apparaten.

Lees meer

In 7 stappen GDPR-ready!

De nieuwe Europese privacywet is erop gericht om burgers te beschermen tegen misbruik van hun gegevens. In deze flowchart leest u hoe u uw organisatie in slechts 7 stappen kunt voorbereiden. 

Lees meer

Privacy & Security Trendrapport

Anno 2018 mogen we gerust stellen dat cybercriminaliteit één van de grootste bedreigingen is voor het succes van uw organisatie, of u nu actief bent in het bedrijfsleven, de zorg, het bankenwezen of de overheid.

Lees meer

Business Case Gehandicaptenzorg

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zorgmedewerkers intensiever contact hebben met cliënten en tegelijkertijd veilig omgaan met data? Die vraag legde een grote gehandicaptenzorginstelling neer bij de IT-afdeling.

Lees meer

Whitepaper MDM & DEP

Om het Apple DEP programma te kunnen gebruiken is het noodzakelijk dat er binnen de organisatie een MDM omgeving bestaat die gebruikt kan worden om de Apple devices op uit te rollen.

Lees meer

Mobiele devices in de zorg: kans of bedreiging?

Binnen zorginstellingen wordt het gebruik van iPads en iPhones voor de communicatie steeds breder gedragen. Maar hoeveel zorgmedewerkers werken er met iPads? En welke security risico’s zijn hieraan verbonden? 

Lees meer

Privacy in de zorg en de rol van IT

Consumerization betekent dat consumenten thuis veel snellere en eenvoudigere oplossingen tot hun beschikking hebben dan op hun werk. Die ontwikkeling levert alleen vaak wel hoofdbrekens op voor u als  IT-er. 

Lees meer

Business Case Zorgbalans

Mobiele devices kunnen het werk van zorginstellingen makkelijker en efficiënter maken. Maar er kleven de nodige security risico’s aan mobiel werken en het instellen van de devices kost IT-managers veel tijd. 

Lees meer