Waarom databeveiliging?

Databeveiliging is zonder meer de grootste hedendaagse uitdaging voor IT. Als specialist wordt van u gevraagd om digitale werksystemen en dossiers dermate flexibel te maken, dat er vloeiend mee gewerkt kan worden vanaf iedere gewenste locatie en op ieder gewenst device. Tegelijkertijd bent u verantwoordelijk voor het waarborgen van veilige datastromen, ongeacht waar deze plaatsvinden.

Met name binnen de zorg en (lagere) overheden – waar 24/7 wordt gewerkt met gevoelige gegevens van patiënten en burgers – heeft het monitoren van deze stromen en het voorkomen van datalekken de hoogste prioriteit.

Om hier op een daadkrachtige manier aan te kunnen beantwoorden, bent u gebaat bij technologie die u en uw medewerkers daar op een intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier bij ondersteunt.

Apple geeft u met iOS de garantie dat uw iPhones en iPads beschikken over het best beveiligde besturingssysteem op de markt. Zo biedt iOS een zeer uitgebreid pakket security maatregelen, doordat Apple de enige fabrikant is die zowel de hardware als de software ontwikkelt, alsmede de diensten die hierop draaien.

Artikelen, business cases & downloads.

Mobiele overheid

E-book: De mobiele overheid

In 2014 werd de smartphone voor het eerst meer gebruikt voor internet dan de desktop. De populariteit van de smartphone en tablet is ook binnen overheden niet onopgemerkt gebleven. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar ook overheden profiteren massaal van de efficiëntievoordelen van mobiel werken. 

Lees meer

iOS – een veilig platform voor al uw zelf ontwikkelde in-house apps

Van belastingadviseurs tot douaneambtenaren, overheidsmedewerkers gebruiken steeds vaker apps om de kwaliteit van hun werk te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Maar hoe ontwikkel je overheidsapps die moeiteloos en zonder privacy concerns door overheidsambtenaren in het veld kunnen worden gebruikt?

Lees meer

E-book: 7 uitdagingen van mobiel werken bij de overheid

Betere productiviteit, verhoogde efficiëntie, minder administratie. De voordelen lonken, maar als overheidsmedewerker komt er meer kijken bij het werken met mobiele devices. Met welke uitdagingen hebben zij te maken?

Lees meer

Trendrapport: Smarthealth binnen handbereik

Waar de zorg jarenlang achter de feiten aanliep, lijkt het wel of de sector met zevenmijlslaarzen bezig is om de achterstand in digitalisering weg te werken. ‘Smarthealth’ is inmiddels een begrip, en het ‘Internet of Medical Things’ (IoMT) is daarbij een drijvende kracht.

Lees meer

Patiëntgegevens Gelre ziekenhuizen gelekt na phishing incident

Opnieuw is een Nederlands ziekenhuis negatief in de publiciteit gekomen na een beveiligingsincident. Een medewerker van de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen opende een phishing mail, waarna er spammails verstuurd werden met daarin gevoelige patiëntgegevens.

Lees meer

Thuiscontrole met een iPad heeft de toekomst

Als het aan VVD-kamerlid Arno Rutte ligt worden chronisch zieke patiënten binnen drie jaar hoofdzakelijk thuis gemonitord met iPads.

Lees meer

Zorginstellingen ontvangen extra geld voor veilige informatie-uitwisseling

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport investeert in 2019 ruim 39 miljoen euro om digitalisering in de zorg beter te kunnen faciliteren. 

Lees meer

Waarom iOS de beste keuze is voor uw medewerkers

Als organisaties mobiele devices aanschaffen is de keuze bijna altijd dezelfde: iOS of Android? In deze blog geven we u vijf redenen waarom Apple de beste en meest veilige keuze is voor uw organisatie.

Lees meer

iOS: krachtige en gelaagde security voor uw privacygevoelige gegevens

Als het gaat om de beveiliging van gegevens moet u kunnen vertrouwen op technologie. Apple beschikt met iOS over een systeem dat security integreert in de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke apparaten.

Lees meer

In 7 stappen GDPR-ready!

De nieuwe Europese privacywet is erop gericht om burgers te beschermen tegen misbruik van hun gegevens. In deze flowchart leest u hoe u uw organisatie in slechts 7 stappen kunt voorbereiden. 

Lees meer

Privacy & Security Trendrapport

Anno 2018 mogen we gerust stellen dat cybercriminaliteit één van de grootste bedreigingen is voor het succes van uw organisatie, of u nu actief bent in het bedrijfsleven, de zorg, het bankenwezen of de overheid.

Lees meer

Business Case Gehandicaptenzorg

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zorgmedewerkers intensiever contact hebben met cliënten en tegelijkertijd veilig omgaan met data? Die vraag legde een grote gehandicaptenzorginstelling neer bij de IT-afdeling.

Lees meer

Whitepaper MDM & DEP

Om het Apple DEP programma te kunnen gebruiken is het noodzakelijk dat er binnen de organisatie een MDM omgeving bestaat die gebruikt kan worden om de Apple devices op uit te rollen.

Lees meer

Mobiele devices in de zorg: kans of bedreiging?

Binnen zorginstellingen wordt het gebruik van iPads en iPhones voor de communicatie steeds breder gedragen. Maar hoeveel zorgmedewerkers werken er met iPads? En welke security risico’s zijn hieraan verbonden? 

Lees meer

Privacy in de zorg en de rol van IT

Consumerization betekent dat consumenten thuis veel snellere en eenvoudigere oplossingen tot hun beschikking hebben dan op hun werk. Die ontwikkeling levert alleen vaak wel hoofdbrekens op voor u als  IT-er. 

Lees meer

Apple DEP Whitepaper

DEP maakt de uitrol en het beheer van mobiele Apple-apparaten makkelijker en veiliger. Eenmaal in handen van de gebruiker zoekt het apparaat automatisch contact met de MDM-server.

Lees meer

Business Case Zorgbalans

Mobiele devices kunnen het werk van zorginstellingen makkelijker en efficiënter maken. Maar er kleven de nodige security risico’s aan mobiel werken en het instellen van de devices kost IT-managers veel tijd. 

Lees meer