Waarom apparaatbeheer?

Als IT-manager of informatiemanager heeft u tegenwoordig veel verschillende petten op. U dient ervoor te zorgen dat uw organisatie digitale systemen en technologie kan benutten om te groeien, maar u bent er ook verantwoordelijk voor dat mensen veilig omgaan met de gegevens die zij verwerken.

Daarom bent u op zoek naar een oplossing waarbij u relatief weinig tijd kwijt bent aan de configuratie van individuele devices, maar wel snel en efficiënt grote hoeveelheden voorgeconfigureerde apparaten – die ook nog eens zijn verbonden met uw Mobile Device Management – kunt uitrollen over uw organisatie.

Met het Apple Device Enrollment Program kunnen gebruikers direct van start met hun gebruiksklare devices, zonder dat ze eerst langs IT moeten. U heeft als IT’er supervisie op afstand, omdat iPads en iPhones automatisch worden aangemeld met uw MDM-server. Hierdoor houdt u kostbare tijd over voor andere technische vraagstukken binnen uw organisatie.

Bovendien zijn alle apparaten goed beveiligd tegen verlies of diefstal, omdat ze met één handeling op afstand kunnen worden gewist. Dus zelfs al krijgen onbevoegden uw devices in handen, de data is altijd goed beveiligd.

Artikelen, business cases & downloads.

Mobiele overheid

E-book: De mobiele overheid

In 2014 werd de smartphone voor het eerst meer gebruikt voor internet dan de desktop. De populariteit van de smartphone en tablet is ook binnen overheden niet onopgemerkt gebleven. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar ook overheden profiteren massaal van de efficiëntievoordelen van mobiel werken. 

Lees meer

Waarom mobiele devices de efficiency van overheidsmedewerkers verhogen

De steeds meer toenemende digitale ontwikkelingen hebben de manier waarop we ons werk doen veranderd. Waar je om een kleine taak uit te voeren vroeger naar kantoor moest, kan tegenwoordig alles via een app op je smartphone. 

Lees meer

E-book: 7 uitdagingen van mobiel werken bij de overheid

Betere productiviteit, verhoogde efficiëntie, minder administratie. De voordelen lonken, maar als overheidsmedewerker komt er meer kijken bij het werken met mobiele devices. Met welke uitdagingen hebben zij te maken?

Lees meer

Privacy & Security Trendrapport

Anno 2018 mogen we gerust stellen dat cybercriminaliteit één van de grootste bedreigingen is voor het succes van uw organisatie, of u nu actief bent in het bedrijfsleven, de zorg, het bankenwezen of de overheid.

Lees meer

Business Case Gehandicaptenzorg

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zorgmedewerkers intensiever contact hebben met cliënten en tegelijkertijd veilig omgaan met data? Die vraag legde een grote gehandicaptenzorginstelling neer bij de IT-afdeling.

Lees meer

Whitepaper MDM & DEP

Om het Apple DEP programma te kunnen gebruiken is het noodzakelijk dat er binnen de organisatie een MDM omgeving bestaat die gebruikt kan worden om de Apple devices op uit te rollen.

Lees meer

Mobiele devices in de zorg: kans of bedreiging?

Binnen zorginstellingen wordt het gebruik van iPads en iPhones voor de communicatie steeds breder gedragen. Maar hoeveel zorgmedewerkers werken er met iPads? En welke security risico’s zijn hieraan verbonden? 

Lees meer

Privacy in de zorg en de rol van IT

Consumerization betekent dat consumenten thuis veel snellere en eenvoudigere oplossingen tot hun beschikking hebben dan op hun werk. Die ontwikkeling levert alleen vaak wel hoofdbrekens op voor u als  IT-er. 

Lees meer

Apple DEP Whitepaper

DEP maakt de uitrol en het beheer van mobiele Apple-apparaten makkelijker en veiliger. Eenmaal in handen van de gebruiker zoekt het apparaat automatisch contact met de MDM-server.

Lees meer

Business Case Zorgbalans

Mobiele devices kunnen het werk van zorginstellingen makkelijker en efficiënter maken. Maar er kleven de nodige security risico’s aan mobiel werken en het instellen van de devices kost IT-managers veel tijd. 

Lees meer