Telefonisch contact is al lang niet meer voldoende om echt te achterhalen hoe het met mensen gaat. Face-to-face contact is en blijft essentieel om gevoelens en emoties te kunnen delen. Videobellen is daarom voor veel zorginstellingen een waardevolle oplossing om vaker en intensiever contact te hebben met cliënten. Voorwaarde is wel dat zowel zorgverlener als cliënt beschikt over een eigen device.

iPads gekoppeld aan uw MDM-server

Dankzij het Device Enrolment Program van Apple kon de gehandicapenzorginstelling in korte tijd een grote hoeveelheid iPads uitrollen over al zijn mensen. Apple Premium Reseller Amac in Utrecht adviseerde de zorginstelling en gaf uitleg over de voordelen van het Apple Device Enrollment Program (DEP). “Het aanvragen van DEP is heel eenvoudig”, aldus Lennard Piket van Amac. “De zorginstelling vroeg een DEP ID aan bij Apple en wij gaven deze gegevens mee aan de bestelling van de producten. Hierdoor konden zowel het DEP-programma als de iPads worden gekoppeld aan de MDM-server van de instelling.”

De IT-afdeling stelde vervolgens een profiel op dat op alle iPads in één keer kon worden uitgerold. “Daardoor hoeft niet elke iPad apart langs IT”, legt Piket uit. “Dat scheelt minstens tien minuten installatie per device en veel logistieke rompslomp met ruim 200 iPads.”

Kosten omlaag, service omhoog

Voor de cliënten en medewerkers van de zorginstelling is het werken met iPad ook echt een uitkomst. Cliënten nemen nu veel sneller even contact op met een begeleider. Voorheen voelden cliënten zich nog weleens bezwaard om iemand persoonlijk langs te laten komen voor een korte vraag. Op alle iPads staat bovendien een app, waarmee ze heel eenvoudig kunnen videobellen. Er is nu veel meer persoonlijk contact en dat is fijner voor zowel begeleiders als cliënten. Zorgkosten kunnen daarmee omlaag, terwijl de service juist verbetert.

Daarnaast biedt het eenduidige gebruik van iPads met DEP een mooie uitkomst om organisatie breed veiliger om te gaan met de gegevens van clienten. “Alle iPads zijn automatisch gekoppeld aan de MDM-server, waardoor de IT-afdeling zelf kan bepalen hoe de apparaten zijn beveiligd en met welke tools medewerkers kunnen werken. Zo is er onder meer een gescheiden omgeving voor privé en werk.”

Meer lezen over Apple DEP?

Apple DEP Whitepaper

DEP maakt de uitrol en het beheer van mobiele Apple-apparaten makkelijker en veiliger. Eenmaal in handen van de gebruiker zoekt het apparaat automatisch contact met de MDM-server.

Download