1. Software en hardware zijn voor elkaar gemaakt

Eén van de grootste voordelen van Apple devices is dat zowel de software als de hardware door Apple zelf worden ontwikkeld. Er is geen enkel ander mobiel platform dat dit ook doet. Het betekent vooral dat Apple in staat is om de beste en meest krachtige gebruikerservaring te bieden, terwijl security en privacy in iedere fase van ontwikkeling zijn meegenomen.

Daarnaast zorgt de nauwe integratie van software en hardware ervoor dat IT-afdelingen een hoop tijd en kosten kunnen besparen op het implementeren en onderhouden van security software tools om nieuwe en bestaande kwetsbaarheden op de devices te patchen. Deze updates zijn geautomatiseerd.

2. Een intuïtief en toegankelijk besturingssysteem

Apple producten zijn van nature zeer krachtig en intuïtief ontwikkeld, wat betekent dat ze relatief eenvoudig te gebruiken zijn door uw organisatie. Het besturingssysteem iOS en apps uit de App Store maken gebruik van algemeen bekende technieken, waardoor medewerkers weinig moeite hebben nieuwe programma’s te adopteren.

De Apple App Store bevat ruim 235.000 business apps, meer dan ieder ander mobiel platform. Hiermee heeft u voldoende applicaties en diensten tot uw beschikking om uw medewerkers veilig en productief te laten werken op mobiele devices.

Bovendien wordt iedere iPhone en iPad standaard voorzien van krachtige ondersteunende features voor zicht, gehoor en motorische beperkingen, waardoor de apparaten voor iedereen toegankelijk zijn.

3. Secure by design: geavanceerde databeveiliging

iOS is gebouwd op de functionaliteit van UNIX. UNIX is een familie besturingssystemen die stabiliteit en robuustheid garandeert en data continu versleutelt, zowel in rust als in gebruik. Daarnaast zijn Apple devices altijd beveiligd tegen security bedreigingen door automatische software updates. En doordat de software en hardware gemaakt zijn om samen te werken, is het ook eenvoudig om updates snel uit te rollen over meerdere devices. Bij een ander platform kan dit een ingewikkelde en tijdrovende taak zijn.

Daarop aansluitend heeft iOS zogenaamde ‘safeguards’ ontwikkeld die garanderen dat zowel door Apple ontwikkelde apps als apps ontwikkeld door derden alleen op geautoriseerde wijze toegang krijgen tot de data op een apparaat. Apple beschikt bovendien over het welbekende Face ID en Touch ID, die zowel voor device ontgrendeling als voor app authenticatie kunnen worden ingezet.

4. Compatibiliteit met alle tools voor productiviteit en veiligheid

Behalve indrukwekkende features op de software en hardware, zijn iOS devices compatibel met alle veelgebruikte productiviteitstools als Microsoft Office en Google G Suite. Bovendien biedt Apple een vloeiende integratie met infrastructuur diensten van Windows, zoals Microsoft Exchange (mail). Hierdoor zijn migraties vanaf Windows naar iOS in no time gerealiseerd, zonder dat u investeringen hoeft te doen in dure aanpassingen.

Als het gaat om Enterprise Networking, heeft Apple een zeer nauw partnerschap met Cisco. Voor organisaties betekent dit dat zij iOS devices kunnen koppelen aan de meest geavanceerde en veilige wifi-netwerken. Een voorbeeld hiervan is FastLane, waarmee u als IT’er zelf prio’s kunt toekennen aan netwerkactiviteiten en er zo voor kunt zorgen dat belangrijke taken altijd beschikken over maximale bandbreedte.

FastLane* is gratis beschikbaar voor organisaties die werken met iOS devices en een netwerk van Cisco.

5. Gestroomlijnde deployment en management

Ten slotte is het bijzonder eenvoudig om Apple devices op grote schaal uit te rollen en te managen met Apple’s Device Enrolment Program (DEP). Iedere iPhone en iPad kan vooraf centraal worden geconfigureerd door uw IT-afdeling, waardoor deze direct uit de doos kunnen worden gebruikt door uw medewerkers. Dit bespaart u al snel drie kwartier aan installatietijd per apparaat.

Daarnaast kunt u, doordat uw apparaten zijn verbonden met uw Mobile Device Management, automatisch apps en configuraties pushen op de devices van uw mensen. Maar zij kunnen nog steeds hun eigen apparaat personaliseren en eigen apps en content opslaan.

 

*Cisco FastLane is alleen gratis voor devices die draaien op de nieuwste Cisco netwerken. Als u een verouderd netwerk heeft, dient u dit eerst te upgraden.

Apple DEP Whitepaper

Apple DEP Whitepaper

DEP maakt de uitrol en het beheer van mobiele Apple-apparaten makkelijker en veiliger. Eenmaal in handen van de gebruiker zoekt het apparaat automatisch contact met de MDM-server.

Download